Harsen

harsen en brazilian wax

Een van de bekendste vorm van ontharen is harsen of waxen zoals het ook wel wordt genoemd. Een prima oplossing voor als u tijdelijk haarloos wilt zijn want na zo’n 4 tot 5 weken na het harsen worden de haartjes weer zichtbaar. Wilt u liever langdurig of blijvend van uw haartjes af, kiest u dan voor laserontharing.  

 

Geharste haren blijven zo’n 3-6 weken weg. Het is belangrijk te weten dat de haren niet allemaal tegelijk groeien. Een haar heeft 3 groeifases: een groeifase, een rustfase en een fase waarbij het uitvalt en er een nieuw haartje onder zit. Het kan dus zijn dat u na een week weer haartjes ziet, alleen zijn dit niet de haren die gewaxt zijn, maar de haren die u eerst niet zag. Niettemin zult u merken dat de haartjes op de langere termijn steeds minder snel en minder duidelijk terugkomen door het regelmatig waxen. In ons behandelcentrum kunt u terecht voor het harsen of waxen van haren op verschillende lichaamsdelen: gezicht, armen, benen, rug, buik, navel, etc.

 

behandeling

Het is belangrijk regelmatig te waxen, zo om de 3 à 6 weken. U kunt een paar dagen voor de behandeling een aantal keren scrubben. Neem eventueel 30 minuten voor het waxen een paracetamol.

De eerste 24 uur na de behandeling kunt u de volgende activiteiten beter niet ondernemen:

  • een heet bad, hete douche of sauna nemen
  • in de zon of onder de zonnebank liggen
  • het zwembad of de zee ingaan
  • geparfumeerde producten gebruiken

Geef uw huid even rust na de behandeling. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.