Coagulatie

Heeft u last van steelwratjes, kleine gerstekorrels of andere onregelmatigheden? Dan heeft ons behandelcentrum bij DimaMed de oplossing. Wij kunnen via een coagulatiebehandeling zorgen voor een mooie, gladde huid waardoor u straalt en jonger oogt.

Met de coagulatietechniek is het mogelijk om goedaardige, oppervlakkige huidoneffenheden te behandelen.

 

voor wie?

Deze behandeling is voor mensen die onregelmatigheden hebben op hun huid, denk aan:

  • Couperose: Couperose uit zich als kleine rode bloedvaatjes in het gezicht (met name op de huid, de wangen en de kin).
  • Teleangiëctastieën (vaatjes): Teleangiëctastieën worden ook wel tele’s genoemd. Rood tot paars verkleurde verwijde vaatjes in het gelaat of ergens anders op het lichaam. Goedaardig, maar kan wel zorgen voor verstoring van het uiterlijk.
  • Spider naevus (spinnenkop): Goedaardige, meestal kleine bloedvatafwijking in de huid, meestal in het gelaat. Ontstaat door een plaatselijk verwijding van een bloedvaatje of meerdere kleine bloedvaatjes. Het lijkt op het ‘lichaampje’ van een spin, want er is vaak een centrum aanwezig waaruit kleine rode bloedvaatjes lopen.
  • Fibromen (steelwratjes): Kleine steelachtige wratjes die vaak voorkomen in gelaat, hals, oksels, romp en liezen. Op plaatsen waar wrijving ontstaat. Goedaardig en makkelijk te verwijderen.
  • Dermatosa papulosa nigra (DPN): Kleine, donkere, licht verheven huidafwijkingen in het gezicht, vooral rond de ogen. Het komt vooral voor bij mensen met een donkere huid. Goedaardige afwijking, maar kan wel als cosmetisch storend ervaren worden.

 

behandeling

De coagulatie-apparatuur produceert stroom die via een fijne puntvormige naald in aanraking wordt gebracht met de huidafwijking. De huidafwijking wordt verhit, vernietigd en door het lichaam afgestoten. Dit gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal met de warmte wordt belast.

 

Na één behandeling is gelijk resultaat te zien. Voor een optimaal resultaat zijn in sommige gevallen meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut geeft advies op maat. Wij werken veilig met ervaren huidtherapeuten.

 

Na de behandeling is de huid rood en kan wat gezwollen zijn. Na een aantal dagen ontstaat een korstje op de huid, welke na 10-14 dagen volledig herstelt. De huid is de eerste twee weken na de behandeling kwetsbaar, daarom raden wij u aan om de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30.

 

Wilt u meer informatie, een afspraak maken of heeft u nog vragen? Zoek contact met ons, wij staan u graag te woord.