microneedling

microneedling met dermapen

Merkt u dat uw huid minder stevig wordt, heeft u ontsierende plekjes op uw gezicht? Uw huid heeft door invloeden van buitenaf veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, uitlaatgassen en airconditioning, maar ook roken, voeding en een tekort aan vocht spelen parten.

 

Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. Collageen en elastine in de huid nemen af en er ontstaan rimpeltjes of vlekjes (bijvoorbeeld door zonlicht). Ook acné (in méér of mindere mate) is één van de oorzaken van de ontsierende littekens en/of pigmentvlekjes op de huid. Dit is prima te behandelen met de DermaPen. 

Voor wie?

Wanneer komt u in aanmerking voor een behandeling met de DermaPen? Een behandeling is aan te raden als u last heeft van: 

  • Rimpels – Fijne lijntjes
  • Huidelasticiteit- Collageen boost
  • Acné – Littekens
  • Beschadigde huid na blootstelling aan de zon
  • Wallen
  • Pigmentvlekken
  • Striae
  • Cellulitis
  • Haaruitval

behandeling

De Dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid een heel klein beetje beschadigen, dit zet een natuurlijk genezingsproces in gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). 

Tijdens deze behandeling wordt een substantie op uw huid gesmeerd die tot 200 keer beter opgenomen wordt door de huid als deze gaatjes in de huid zijn aangebracht. De actieve ingrediënten kunnen zo beter tot de huidlagen doordringen en hun werk doen. De DermaPen kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld pigmentvlekken te behandelen door de speciale serums te gebruiken.

 

Medische Dermapen

Voor een optimaal resultaat kunnen wij een behandeling met de medische DermaPen uitvoeren. Het verschil tussen een normale en de medische DermaPen is de lengte van de naaldjes. Met de medische DermaPen worden langere naaldjes in de huid gerold wat uiteraard een groter effect heeft op het behandelde gebied.

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut. Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Na een aantal behandelingen met de Dermapen voelt de huid steviger en gladder aan wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt, verminderen ook verstoringen in het pigment (pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade).

afspraak en vergoedingen

Sommige zorgverzekeringen hebben een (deel)vergoeding in de aanvullende verzekering voor acnetherapie of behandeling van littekens. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar. 

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of gelijk een afspraak maken? Zoek vrijblijvend contact met ons, wij staan u graag te woord.