Individuele begeleiding

Naast verzorging en verpleging kan het wenselijk zijn dat u ondersteund wordt bij praktische zaken in het dagelijks leven. Deze ondersteuning is vooral bedoeld om u te helpen zo zelfstandig mogelijk en zo lang mogelijk thuis te kunnen verblijven. 

 

Mogelijk bent u de regie kwijt over uw eigen leven, en probeert u uit een negatieve situatie te komen. Of u heeft problemen, waar u zelf niet meer uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het onderhouden van sociale contacten
  • het plannen van dagelijkse activiteiten
  • het voortbewegen in en buiten uw huis

Ook kan begeleiding nodig zijn vanwege:

  • probleemgedrag
  • problemen in denken, concentreren en waarnemen
  • problemen met oriëntatie in tijd, plaats en persoon

Naast de hulp aan huis geven we ook voorlichting, bijvoorbeeld over voeding, het gebruik van medicijnen, woningaanpassing of diabetes. Onze medewerkers ondersteunen u weer terug naar een stabielere situatie.

AANVRAGEN EN VERGOEDINGEN

U vraagt individuele begeleiding aan bij uw gemeente. Het Sociaal Wijkteam in uw gemeente kan u helpen bij de aanvraag. Zodra de aanvraag bij ons binnen is, nemen wij contact met u op. Samen met u bekijken we dan hoeveel uren wij kunnen inzetten en op welke momenten u de individuele begeleiding ontvangt.

 

Voor individuele begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt bepaald door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen.

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.