verzorging en verpleging

(Persoonlijke) Verzorging: ondersteuning bij alledaagse activiteiten

Persoonlijke verzorging is de officiële naam voor ondersteunende (alledaagse) activiteiten. Er zijn diverse activiteiten waarbij wij u kunnen ondersteunen: hulp bij opstaan en naar bed gaan, ondersteuning bij wassen, douchen, aan- en uitkleden en hulp bij mond- en gebitsverzorging, scheren en haren kammen. Maar ook uw bril opzetten, uw sieraden omdoen, hulp bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen, toiletbezoek, het opmaken van uw bed als u bedlegerig bent, het verzorgen van uw stoma, oogdruppelen en uw medicijnen aanreiken maken deel uit van de persoonlijke verzorging.

Verpleging: voor uw gezondheid

Bij verpleging kunt u aan diverse activiteiten denken, alle activiteiten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het beter worden of zorgen dat u zo aangenaam mogelijk leeft met uw ziekte of aandoening. Hierbij kunt u denken aan: aan wondverzorging, het geven van injecties, het controleren van bepaalde lichaamsfuncties (bloeddruk, hartslag), zwachtelen en het inbrengen van een katheter. 

vast gezicht

Als u afhankelijk wordt van zorg is het prettig om te weten dat de zorgverlener die bij u komt goed is opgeleid. U wilt daarop kunnen vertrouwen en liefst ook een vast gezicht zien. Onze zorgverleners hebben allemaal een erkende opleiding gevolgd en nemen hun werk bijzonder serieus. Wij doen ons best om u zoveel mogelijk te koppelen aan een vaste medewerker zodat u elkaar goed leert kennen en u de verzorging en verpleging krijgt die aansluit op uw behoeften en wensen. 

aanvragen en Vergoedingen

Verpleging en verzorging vallen onder de basisverzekering en de kosten worden vergoed door uw zorgverzekering.
U heeft hiervoor geen verwijzing van uw huisarts nodig, het Sociaal Wijkteam in uw wijk stelt de indicatie op en deze indicatie geeft u recht op verpleging of verzorging. Er zijn dan geen kosten voor u. 
Wij bespreken graag met u welke zorg u nodig heeft en hoe ons team u daarbij kunt helpen. 
Ons team bestaat uit ervaren zorgverleners die hun uiterste best doen om u de juiste zorg te bieden.

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.